ADVENTURE

ADVENTURE

Skogar fulla av liv..

AnnatPosted by L-O Mon, November 11, 2013 16:40:19

Rullar på här i byn. Blir några turer på skogen, både hemma vid stugan och runt omkring i övriga Västvärmland. Blev också ett deltagande i Nattjakta (nattorienteringscup) i Åmotfors förra onsdagen. Var en ruskigt svårlöpt terräng och jag gjorde bort mig ordentligt på orienteringen flera gånger men det var det tydligen fler som gjorde eftersom jag på nått konstigt sätt ändå kunde vara först in på den långa banan. Till och med den gamle världsmästaren Sigurd Dählie som åkt ända från Löten i Norge till tävlingen sa att det var ruggigt svårbemästrat i skogen. Mest känd i Sverige är Sigurd kanske för: ”Världen bästa lopp på världens bästa bana”. En klassisk artikel i Skogssport nr 2/1979 om Älgrevet 1977. Norrmannen gjorde där ett av sina mest perfekta lopp och vann herrarnas elitklass efter 102 minuters stenhård löpning.

Igår var det fars dag. Saknade honom igår och alla andra dagar. I samband med orienteringstävlingar blir hans frånvaro extra påtaglig.

Jag och Nilsson planerar för övrigt både julaftonstur och förberedande julaftonstur så det ska bli skönt att komma ut. Vi får se vart det bär av. Enda kravet vi har är skidåkning..

  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post733