ADVENTURE

ADVENTURE

Skogstur med ryggsäck..

NaturPosted by L-O Thu, December 05, 2013 16:31:23

Några fina skogsturer fick det bli

Har varit fint att röra sig i skogen nu när marken varit frusen. Myrar och vattendrag är lättare att passera. La mig framför elden tills klockan var 05.00 och gick sedan och la mig och sov resten av natten i tältet, måste ju använda sakerna man har ibland. Var kallare på natten, runt -8 men nästa dag var det på nollan och idag har det varit 4-5 grader varmt och regn så det är omväxlande väder än så länge. Skall visst bli snö i natt så vi får väl se om man snart kan göra turskiddebut.


Känns skönt att det närmar sig vinter och skidsäsong. Framförallt ser jag fram emot turåkning över frusna landskap. Kan nog bli fin spårning i vinter, främst kanske efter lo och varg men även vildsvin och hjort på nya platser. Har redan några tecken på att det kommit nytt blod i vissa vargrevir i trakten. Hoppas även stöta på någon örn. Till och med en havsörn satt vid älven i Sälboda i höst och samma dag såg jag och Nilsson en lågflygande kungsörn över Jössefors.

I vårt viltvårdsområde så stack tydligen jaktledaren ut och sköt en älgtjur efter avlyst jakt. Känns sunt. Folk undrade vad fan han höll på med. Personligen tycker jag det verkar vara en riktig jävla idiot och jag skall nu införa bågjakt här på eget bevåg eftersom det överhuvudtaget inte verkar existera sunt förnuft här borta. Man kan göra som man själv vill med vad man vill helt enkelt.

Bågjakt är dock inget dåligt alternativ och bågjakt bedrivs idag i många europeiska länder såsom Danmark, Finland, Åland, Frankrike, Estland, Italien och Portugal. Pilbågen är ett av våra äldsta jaktvapen och är välbeprövad. Med den bågen jag har så får man bl.a. skjuta elefant i Afrika och björn i Nordamerika så det är kraftiga och effektiva saker. I Nordamerika finns mer än tre miljoner jägare som väljer pilbåge som jaktvapen. Fick en trevlig artikel skickad till mig från storjägarn Lindmark med en kille som jagade med båge och gjorde sina prylar själv, det var intressant läsning.

  • Comments(1)//blogg.l-ogaverth.com/#post736