ADVENTURE

ADVENTURE

Summering idrott 2013

TävlingPosted by L-O Wed, January 01, 2014 21:17:38

Dags att summera året som gått. Tycker det mesta har varit bra och vi har haft fina framgångar med Set Sail IF. Både som individuella prestationer och arrangörsmässigt. Loppen vi arrangerat har varit många klasser bättre arrangerade än något annat jag upplevt i dessa trakter tidigare. Det är också på dessa tävlingar som du hittar de mest och bäst tränade ”västvärmlänningar”. Att placera sig bra på dessa kan idag vara tuffare än att placera sig bra på ett SM i andra konditionssporter.

Att åka iväg på tävlingar var ifjol tråkigt då det var något som jag och farsan gjorde tillsammans alla år innan. I år har jag klarat att acceptera läget och jag gör det samma själv istället. Jag ”bara kör” som vi sa jag skulle göra när han stämplade ut. Det har funkat även om jag såklart ofta tänker på både honom och mamma som båda fick lämna alldeles för tidigt.

Summering:

Totalt antal tävlingar: Ingen aning men det blev en hel del

Totalt antal segrar: Minst 17 (2012 ?) (2011 9) (2010 17)

Totalt antal andraplatser: 3 (2011 8) (2010 12)

Totalt antal medaljer: 2 SM-guld, 1 FM-guld, 1 FM- brons, 1 DM-guld, 1 DM-brons

Totalt antal felstämplat: Ingen (2012 0) (2011 2) (2010 2)

Totalt antal träningsdagar jag trivdes: Många träningsdagar var trevliga..

Totalt antal whiskeyflaskor konsumerande: 0, som vanligt.

Totalt antal söndertrasade skor: Några stycken, finns många dåliga skor som inte håller i skogen..

Summa Nattjakta: 3:a, 1:a, 1:a, final 3:a. Mkt bommar och låg fart i finalen..

Bästa årsbästa på halvmaran och milen i samma lopp: Blev inga maxlopp över distansen men 1.15 resp. 35,03 på Arvika halvmaraton. (2011 - 1.11 resp. 32.39) Tror mig haft bättre kapacitet än 2011 om jag kört en snabb bana de dagar jag haft bra form i år.

Årsbästa 10 km landsväg: 32.40 i ganska dålig form. Hade annars några veckor under sommarn där jag kunde springa ganska fort. Samma km-tid på milen som i Arvika stadslopp hade gett 31,40 på en mil och det skall gå att hålla den km-tiden i 10 km då stadsloppsbanan är kuperad och inte så snabb. (2012 33,05) (2011 32,39 första milen i en halvmara)

Årets roligaste tävling: Sotarblixtleden Trailrun. Viktigt med en hemmaseger och skönt att få revansch på sin egen prestation.

Årets bästa form: Arvika stadslopp, behövde inte ta i ändå gick det undan. Arvika halvmaraton, lätta ben och utan att gå på max gick det ändå rätt lätt trots hållkänsla.

Årets sämsta form: Var nog på Borejoggen. Kände direkt i loppet att det inte var min dag men ändå blev det inte ett helt dåligt resultat men en bit ifrån vad jag borde ha gjort.

Årets roligaste träningspass: Haft många roliga pass med Nilsson där jag har skrattat så jag fått mjölksyra i hela kroppen och blivit en ”stumbjörn”.

Årets konstigaste i orienteringskogen: Kom tillsammans med Maria och hennes syster Elin på en deltävling i nattjakta och sprang med dem istället för att springa fortare själv. Var trevligt i alla fall.

Årets tråkigaste träningspass: Minns inget direkt tråkigt pass, tränade bara när jag kände för det! Det funkade bra.

Årets bästa träningspass: Något skogshuggarpass. Alltid kvalité på de passen. Speciellt om stockarna är tunga. Ryggsäck i skogen är trevligt och bra, håller långa turer högt på träningsrankingen.

Årets bästa tävlingar: Tror det var Arvika stadslopp. Både arrangemang och mitt eget lopp.

Årets tråkigaste tävlingar: Ingen, kul hela säsongen oavsett resultat.

Årets brutalaste tävling: 10-mila är alltid brutalt på många sätt, det fick vår startman Per Eklöf känna på i år. Hållet i magen på större delen av en halvmara så jag fick stanna hur många ggr som helst var ruskigt smärtsamt

Årets tuffaste tävlingsdag:. Häljebodaloppet där jag slog banrekordet i sommarens värsta värme, var brutalt och tog hårt på kroppen..

Årets trevligaste segrar: Trailrunningen på Sotarblixt, Arvika stadslopp och Häljebodaloppet. Lången var roligt att kunna äntligen få komma in först på också. Stafetten på springskytte-SM var grymt spännande och kul att vi kunde spurta hem segern.

Årets bästa känsla i kroppen: Arvikastafetten när man tog in på lagen framför och vi kunde försvara vår seger.

Årets bästa insikt: Träna för framtiden.

Årets tråkigaste insikt: Vi tror vi är så duktiga på allt här i västvärlden men när det väl kommer till så är vi rätt kassa. Vår målsättning är att vi ska lösa våra miljöproblem nu och inte lämna över dem till kommande generationer. Det har riksdagen beslutat men ändå är det precis vad vi gör, vi skjuter viktiga åtgärder på framtiden. Och sen skyller man på mindre utvecklade länder. En modern människa är i grunden rätt destruktiv..

Årets mest spännande tävling: Arvikastafetten stod och vägde fram och tillbaka. Var säkert sevärd för publiken.

Årets bästa sko: Tycker löpkänslan på orientering i Icebug Acceleritas 3 är grym.

Årets sämsta sko: Många

Årets investering: Bättre motorsåg

Årets lärdomar träningsmässigt: Våga vila

Årets lärdomar livet: Ta inget för givet. Aldrig!


Lista nedan på tävlingar jag rankar som tävlingar 2013. Har kört en del andra ”tävlingar” också men mest tagit dem som träning.

Baksjöloppet 1:a – Form (1-10): Ben 9, Syreupptag 8 (Snö och is. Riktigt vass utförslöpning där jag ökade avståndet mot starke Hallvard Nielsen)

Korta terräng DM 3:a – Form (1-10) Ben 6, Syreupptag 8 (Bra väder, lite is i skogen. Inte så pigga ben och ingen riktig fart i kroppen)

10-Mila Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Vanlig 10-Mila natt, lagom hårt då jag gick ut en bit ner i fältet efter vår fadäs på förstasträckan. Bästa sträcktid på en sträcka)

Valborgsruset Torsby 1:a – Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Bra väder. Pigg på slutet.)

Krystallmarschen 2:a – Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 9 (Bra väder. Stark i skogen men sämre på hårt underlag.)

Set Sail Trailrunning 1:a – Form (1-10) Ben 9, Syreupptag 9 (Varmt. Stark på slutet av loppet. Brutal snabb utförslöpning sista biten, inte alla som har sprungit ifrån Andre Rangelind (bla 1:a i Tjurruset i Karlstad och Stockholm) med 40 sek på ca en kilometers löpning.)

Woodjoggen 1:a – Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Varmt. Hyfsat tryck i kroppen.) Tror det var 4:e segern i rad på detta lopp.

Reg mästerskap Orientering 1:a – Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Varmt. Taggad men gick på säkerhet och körde lagom hårt. Seger med över 5 minuter över ca 7 km orientering)

Borejoggen 3:a – Form (1-10) Ben 4, Syreupptag 7 (Varmt. Riktig miss med formen då jag önskat pigga ben men fick precis tvärtom. Gjorde det så taktiskt bra man kan dock så hamna på pallen iaf.)

Arvika Stadslopp 1:a - Form (1-10) Ben 10, Syreupptag 9 (Regn och svalt väder. Pigg, behövde inte ta i utan bara trippade fram. Bra form.)

Myrvarvet 1:a - Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 8 (Varmt. Tung i kroppen.)

Festivalloppet 2:a - Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 7 (Varmt. Ganska ok form men inte så pigga ben. Magproblem sista 3 km.)

Värmskogsloppet 1:a – Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 7 (Varmt och ganska slitigt men trevligt lopp.)


Höstens tävlingar

Häljebodaloppet 1:a (6:e segern) Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Brutal värme, riktigt jobbigt att springa men banrekord ändå indikerade god dagsform)

Brunskogsloppet 2:a Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 5 (Riktigt tung dag från första steget, kanske Häljebodaloppets urladdning i värmen skrotade kroppen lite för den var allt annat än pigg. Kämpade dock bra)

Arvikastafetten 1:a Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Gick ut som 5:a men var rätt pigg och jagade ikapp de andra efter ett tag. Kul att få vinna tillsammans som ett lag med Anders och Rickard)

Kraftloppsstafetten Finspång 1:a Form (1-10) Ben 9, Syreupptag 8 (Gick ut i betryggande ledning på sista sträckan men gjorde ändå ett bra lopp och utökade avståndet mot de andra lagen. Bra tryck i benen utan att behöva ta i så mycket. Lagtävlingar är alltid kul. Riktigt trevlig sammankomst tack vare Stefan ”Frasse” Fransson)

Försvarsmakts-SM orientering. Stafett. 1:a sträckan/natt. 1:a Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 9 (Skön känsla i kroppen av kontroll men gjorde en del misstag men självförtroendet på topp så kunde knyta ihop säcken och växla som första lag. Vi blev tillslut 3:a vilket var mycket bra!)

SM-Springskytte 1:a (stafett), 4:a (individuellt) och 1:a (lagtävling) Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Kändes bra i kroppen men lyckades inte få till skjutningen på den individuella tävlingen men i stafetten var det blixtskjutning på sista stationen. Riktigt kul med 2 SM-guld med hem.)

Arvika Halvmarathon DM 1:a Form (1-10) Ben 9, Syreupptag 8 (Kände mig pigg men tog det lugnt i början och lät de andra dra. Fortsätter lagom fart uppför och de andra släpper. Fick sen känning av håll men gick rätt ok ändå, vet att med ett maxlopp hade jag haft en riktigt bra tid i den tuffa banan)

Försvarsmakts-SM långlopp 1:a Form (1-10) Ben 7, Syreupptag 6 (Kände direkt att det inte var min dag och efter drygt 6 km började jag känna av håll. Klarade dock trots detta att vinna fast jag tappade massor med minuter sista milen)

Langturn orientering 1:a Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 (Kände av att vi hade kört klubbmästerskap dagen innan men körde på. Missade lite och kom efter men kunde springa ikapp och vinna efter spurt)

Lången orientering 1:a Form (1-10) Ben 8, Syreupptag 8 Klassiska ”Lången” – långdistansorientering som OK Tyr arrangerar. (Kände mig pigg hela vägen och kunde öka sista biten. Kul att Andreas var pigg och blev trea också. Kändes lite extra bra att äntligen få en seger i detta race då jag minns att farsan tyckte att denna tävlingen borde passa mig och att jag länge haft kapacitet att vinna den. Kändes faktiskt som han stod på flera ställen längst banan och bara myste, den gode saknade gubben, och kanske var det därför jag kände mig oslagbar den dagen!!)

Glädjande nyhet inför 2014 är att Team Set Sail/Forimp har fått en ny organisation och det kommer som det ser ut nu bestå av mig, Mona Hallberg och Frida Michold. Ledare kommer Anders Frykblom och Christian Nilsson att vara. Inget annat team som har lika bra tränade ledare i alla fall. Känns som bra föredömen. Hoppas att vi alla kan hjälpa varandra att utvecklas 2014.

Summerar alltså ett ganska bra år idrottsmässigt och har hopp om framtiden.  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post739