ADVENTURE

ADVENTURE

Elitläger...

TräningPosted by L-O Tue, January 14, 2014 14:25:17

Under förra veckan var jag på Bosön och elitläger/landslagsläger med militärlandslagen. Bosön på Lidingö (Sthlm) är en av svensk idrotts samlingsplatser, där man utvecklar elitidrott och idrottsföreningar genom kurser, träningsläger och fysiska tester. Lägret var mycket välordnat och trevligt. Det var bra mat, fint boende och goda träningsmöjligheter fanns det, även om det denna gång inte var träningen som stod i fokus, utan lägret var främst en kickoff/teambuilding inför Military World Games i Korea 2015. (The 6th CISM World Games Korea 2015).

Vi hade också föreläsningar om bl.a. prestationspsykologiska faktorer samt en hel del nya övningar för utveckling av diverse fysiska förmågor. Det var också intressant att träffa andra idrottare i de olika ”militära” grenarna.

När det gäller MWG 2015 så är det marathon som gäller för mig och håller jag mig skadefri och har form så får jag högst troligt åka. Motståndet är nästan likvärdigt med ett OS-marathon då många nationer inte har samma militära krav på sina deltagare som oss. Flera länder har ”köpt” in idrottare för att representera deras land, så viktigt är det för vissa länder att visa upp sig i de här sammanhangen. Jämför man med ett vinter-OS så är det färre grenar men fler tävlande från flera länder i detta ”militära-OS”. Vancouver OS hade deltagare från 83 länder, här blir det deltagare från 110 länder som blir representerade så det blir stort, och i marathon är konkurrensen mördande. Så för att få en bättre placering vore det nog bättre att byta sport till en mindre konkurrensutsatt men det är väl bara att träna på och göra vad man kan. Tävlingsorterna är Mungyeong, Pohang, Adong, Gimcheon, Sangju, Yeongju och Yaecheon.

Det blir nog en upplevelse att bara få vara med, om jag kommer med vill jag också göra ett så bra resultat som jag själv kan prestera utifrån min fysiska status. Det finns antagligen inte en chans att komma på pallen på marathon då man måste vara bättre löpare än att vara svensk rekordhållare på distansen för detta, men ett så bra resultat som möjligt skulle självklart sitta fint.  • Comments(2)//blogg.l-ogaverth.com/#post740