ADVENTURE

ADVENTURE

Snö..

NaturPosted by L-O Mon, January 20, 2014 15:21:12

Snön och kylan har äntligen kommit. Inte blivit några övernattningsturer än men en del andra turer i markerna har jag hunnit med. Passade på att köra upp skidspår i Dalen till grannarnas glädje. Såg många ute i spåren igår (söndag). Längre upp på skogen rör sig inte många och man blir förvånad om man kommer på andra spår än sina egna. Det kanske händer ngr ggr per år. Man kan resa ut långt och om man ser ett spår långt utanför bebyggelsen så vet man rätt säkert vem det är, för de som rör sig långt från grusvägarna den här tiden på året är lätträknade.

När man rör sig efter större stigar kan det dock ha kommit någon skidandes, något som hände då jag var uppe mellan länktornet och Mötterud igår då jag fick se ett färskt skidspår. Rör mig nästan dagligen här så blev lite överraskad att någon åkt där. Kom dock ikapp en typ 70-årig dam efter ett tag. Det var imponerande att hon hade åkt så långt obanat tycker jag. Inget de bekväma 20- 25 åringarna i Väst Värmland gör eller kommer att göra. Fränt. De var tuffare förr.

Hittade annars ett rådjurskadaver på vår mark i Dalen en bit bortanför stugan. Knasigt då jag letat igenom hela skogen efter tecken på rovdjursförekomst så ligger det precis utanför där man bor. Där jag inte letar vill säga. Visade det för grannen biologen och sa till honom att nu får han räkna fåren men det skiter han i sa han. Han har fått höns tagna av räven, mården och duvhöken flera ggr, och även nått får har försvunnit, spårlöst. Hundar har även jagat fåren några ggr och bitit dem så han är rätt härdad.

Hoppas få kunna åka en del skidor närmaste tiden.  • Comments(5)//blogg.l-ogaverth.com/#post741