ADVENTURE

ADVENTURE

Terräng DM i Arvika

TävlingPosted by L-O Wed, April 16, 2014 23:11:58

Korta terräng-DM avgjordes ikväll på en ganska tuff 4 km slinga på Viks elljusbana. En kul bana som normalt sett skulle passa mig bra. Uppvärningen kändes ganska ok och såg fram emot att tävla. Var osäker på formen efter senaste loppet och ville ha revansch på min egen känsla från Norgetävlingen där känslan man söker var allt annat än god. Tyvärr var det en liknande känsla även ikväll och märkte efter första backen att jag inte återhämtade mig i utförsbackarna utan fick tyngre och tyngre kropp ju längre loppet led. På banan var det en lång sträcka med nedförslöpning där jag brukar kunna löpa på bra och samtidigt återhämta mig men idag så går det inte, precis som i Norge. Försökte ändå köra på och hade täten säkert 85% av banan men Axel som var pigg hängde med mig hela vägen upp och i de sista backarna utför var jag körd så han kunde gå ifrån de sista 100 meterna. Hade varken kraft eller motivation i benen för att lägga på en spurt. Man springer faktiskt mer och tänker på känslan istället för att fokusera på loppet när det känns så här men jag gjorde vad jag kunde för dagen. Nilsson var och tittade och han sa att det såg segt ut för mig och säger han det så är det nog så, förutom farsan så är nog han den som har sett mig springa mest. Ser man på resultatet så är det alldeles för nära bakåt till de andra också.

Axel var stark idag och har en mycket bra kapacitet på kortare lopp och är det nån som förtjänar att vinna så är det han då han också haft massor med strul med sin kropp, och detta under flera års tid. Idag var han klart bäst.

Kommer ta ett litet break här för att kolla upp kroppen ordentligt och hoppas att få några svar för det är ingen ide att köra vidare när det inte svarar. Är just nu tre-fyra divisioner sämre än vad testloppet för 3 v sen visade. Blir inga större problem att ta det lugnt med träningen då jag har massor att göra men är lite orolig för vårens höjdpunkt, 10-Mila orienteringen 4-5 maj. Ska man springa långa natten sträckan och göra bra från sig kan jag inte vara i dagens form, då blir man avhängd direkt. Känns tråkigt då jag för bara 3 v sen var i riktigt bra slag och såg fram emot 10-Mila och den mytomspunna nattsträckan. Tänkte då att det skulle vara kul att få ett riktigt bra utgångsläge då det kändes som man skulle kunna hänga med vem som helst i skogen. I dagens läge är det ingen ide att ens försöka.

Hoppas och tror på en snabb bättring, det kan vända tillbaka på rätt sida snabbare än vad man tror om man har lite flyt...


Resultat herrar här
  • Comments(4)//blogg.l-ogaverth.com/#post749