ADVENTURE

ADVENTURE

En natt i skogen men inte 10-Mila natten..

NaturPosted by L-O Tue, May 06, 2014 23:04:01

Tyvärr missade jag årets 10-Mila orientering. En av vårens absoluta höjdpunkter när det gäller orientering. Nattsträckorna är alltid hårda och utslagsgivande. Långa natten är en sträcka som kan jämföras med ett Lidingölopp i ansträngning samtidigt som du löser orienteringsproblem i nästan 2h. I år skulle jag enligt uk springa tredje sträckan för att vi skulle försöka vara med i draget så länge det gick. Även den en sträcka som i år är rak men inte riktigt lika lång som "långa natten". Till i år hade de ändrat lite på sträckorna och långa natten kom inte förrän på sträcka 6. Därav ändringen i laguppställningarna i flera lag. Hade formen varit där så hade det troligen varit ett utmärkt upplägg men efter att det varit lite ont om järn i depåerna i kroppen fick jag alltså kasta in handduken.

Tack vare att jag vilat en period har det vänt ganska snabbt och värdet har nu stigit vilket är bra och förhoppningsvis är jag snart tillbaka på banan igen. Börjat jogga lite lugnt här i veckan.

Under tiden jag varit stilla så har jag varit nere i Småland med grabbarna på K3 och bla skjutit en hel del. Lyckades oturligt nog starta tre skogsbränder där nere på tre olika skjutfält under en helg pga sprängning och skjutning med spårljus. På ett ställe brände vi ner ett par hektar skogsmark. Vi var till och med omnämda i Smålandsnytt. Smålänningarna var nog glada när vi åkte därifrån.

Blev också blivit en fin skogstur i bäverland med en kär gammal vän. Det var trevligt. Brukar ofta vara jag som är eldposten när man är ute på tur men nu eldade turkamraten som aldrig förr så det var ingen risk man frös där inte. På natten snöade det och var några minusgrader så myrarna var frusna tidigt på morgonen. Härligt!  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post751