ADVENTURE

ADVENTURE

I skogarna...

NaturPosted by L-O Wed, August 13, 2014 15:15:47

Blivit en del turer i skogar med fiske och annat när det funnits tid. En kamrat från södra delen av landet som jag jobbar med i Försvarsmakten var här hos mig och hälsade på några dagar och han tyckte Värmland var grymt fint så det var kul att visa lite fina områden.

Värmland är verkligen fantastiskt och man märker även detta år att djurlivet blivit rikare. Framförallt är det antalet fåglar, både rov och hönsfåglar, samt småvilt som ökat. Mer hare än på länge har jag också sett. Även sett mer mård och bäver än tidigare och den gamla hyddan som jag brukade titta på när jag var liten var nu, för första gången på 25 år, påbyggd igen. En räv trampade jag nästan på igår innan den studsade iväg i en väldig fart. Såg även för första gången, fast jag bodde där i dryga 23 år och var ute varenda dag, en ryttlande tornfalk i Säterud. Det skall även ha setts en havsörn vid Sälbodaälven men den har jag inte sett själv.

Minns att det sas för längesen att när vargen ökade i Värmland skulle alla andra djur försvinna men verkligheten visade sig vara annorlunda fast det nu finns vargrevir över hela länet, även om det på några ställen är mindre med älg kvar att jaga. Kanske är nivån på de olika arterna nu i ganska god balans. I vilket fall som helst så tror inte jag det är några problem att jaga alla dessa arter som läget är nu. Att även mitt skygga och mytomspunna favoritdjur järven visat sig i bla Gunnarskog och även söder om Arvika är häftigt. Blir intressant om man kommer på några spår efter den till vintern.

Gjorde även en kortfilm på bäver och älg från Gunnarskog.  • Comments(3)//blogg.l-ogaverth.com/#post765