ADVENTURE

ADVENTURE

SM-guld i springskytte individuellt och i stafett...

TävlingPosted by L-O Tue, September 16, 2014 22:14:19

Svenska mästerskapen i springskytte 2014 arrangerades av hemmaklubben I 2 skytteförening i samarbete med Karlstadspolisens idrotts & skytteförening på uppdrag av Svenska Pistolskytteförbundet.

Tävlingen hade jag egentligen haft i tankarna sedan fjolårets SM i Stockholm, då jag blev 4:a i den individuella tävlingen och vann SM-guld i stafetten. Med bättre skytte fanns chanserna för medalj i den individuella tävlingen. Visste också att det fanns en möjlighet att om jag kom upp i samma nivå som jag gjort på träningar, så kunde det räcka ända till SM-guldet. Sista veckorna var löpformen ganska bra och även skjutformen var riktigt vass, men det är oftast stor skillnad när det är en viktig tävling som skall genomföras då man oftast har en högre anspänningsnivå och även högre puls in i skjutstationerna vilket kan resultera i missade skott.

På söndag helgen innan SM-tävlingarna så blev jag kraftigt förkyld och sängliggandes. Så de sista förberedelserna blev lidande. Hann alltså inte med den springskytteträning jag tänkte genomföra på egen hand den sista veckan. Fick läkarhjälp med en del hostmediciner och liknande så jag kanske skulle kunna starta, men på fredagskvällen var chanserna till start obefintliga. Var dock lite piggare på lördag morgon och 45 minuter innan start med klartecken från läkaren bestämde jag mig för att göra ett försök. På den individuella tävlingen gäller löpning ca 6 km. 6 skjutstationer mot fallmål. 5 patroner per station, totalt 30 skott. 1 min tillägg per bom. Skjutavståndet är 17,5 m. 3 skjutningar stående med stödhand och 3 skjutningar stående utan stödhand.

Kändes som jag inte hade något att förlora då jag in i det sista inte trodde det skulle gå att starta, så det kändes tryggt på skjutstationerna. Trots en bom i första skjutningen med frihand så fortsatte jag göra "rätt" i skjutmomenten och blev aldrig uppstressad av missade skott. Eftersom jag sprungit ikapp några som startade tidigare än mig kunde jag inte låta bli att se att flera andra tävlande missade fler skott än mig. Tyckte inför de sista två skjutningarna att det gått ganska bra men drog två bomskott på näst sista vilket kändes mindre bra. Lätt man missar när man börjar bli trött och svetten rinner i ögonen och man blir skakig i händerna. På sista skjutningen så tänkte jag sätta alla men får ett kantskott på sista skottet så den går inte ner. Kommer i mål med 6 bomskott vilket är godkänt då jag satt just 6 bom som godkänt men siktat på mindre än 4 bommade skott som målsättning. Kände att för dagen så kunde jag heller inte ha sprungit fortare. Var riktigt trött efteråt. Visar sig att de andra i H 21 klassen inte skjutit bättre än mig så jag vinner SM-guldet med ca 3 minuter! Där bakom är det riktigt tätt med flera inom sekunders marginal. Räknar även in de äldre klassernas resultat eftersom det är samma bana och jag själv även får tävla i H 35 numera och i den klassen är det många duktiga. I lagtävlingen blir det brons tillsammans med Johan Lindqvist och Markus Wilhelmsson.

Äntligen efter många års tjänst fick jag ett individuellt SM-guld efter brons och silvermedaljer samt lag och stafettguld från andra SM-tävlingar.

Efter några timmar är det dags för stafett-tävlingen där vi hade ett fjolårsguld att försvara. Jag förklarar för de andra att jag är totalt slut och gärna kör andra sträckan. I stafetttävlingen gäller följande: Löpning ca 1500 m per sträcka. Skjutning på två skjutstationer per sträcka. 5 patroner per skjuttillfälle, totalt 10 patroner per deltagare. Skjutavstånd 17,5 m. Stående med stödhand tillåten. För varje bom, efter att alla 5 patroner avfyrats löps en straffrunda för varje ej träffat mål. Straffrundan är ca 75 m. Jag går ut med några sekunders ledning efter en lysande sträcka av Robert i vårt 1:a lag. Håller placeringen men åker på någon straffrunda och växlar ut Persson i ledning som han förvaltar på ett fantastiskt sätt med rena kulspruteskyttet då han träffar alla, och vi vinner stafettguldet med klar marginal. Riktigt kul! Totalt sett blev det ett SM där I2 Skf gör sitt allra bästa resultat någonsin. Flera har siktat hårt hela året på dessa SM-tävlingar vilket gav utdelning. Vi har även de gemensamma träningarna under engagerade Hans Törneviks ledning att tacka för detta goda resultat.

Resultat

  • Comments(3)//blogg.l-ogaverth.com/#post773