ADVENTURE

ADVENTURE

Trögheten var annat än bara dålig form...

AnnatPosted by L-O Thu, October 02, 2014 21:15:31

Fåren trivs bra i Dalen...

Trodde givetvis, som alla andra gånger att kroppen skulle bli bättre till nästa race men det var mycket sämre när jag skulle springa Lidingöloppet förra helgen. Tog loppet mest som träning men hade givetvis önskat mig positiva svar av kroppen. Speciellt då det var två veckor innan en som tävling jag önskar prestera på. Hade tillsammans med rutinerat folk planerat att kliva av vid 20 km om kroppen inte var bättre än förra helgen och skulle den vara bättre så skulle jag springa runt. Märkte efter några hundra meter att kroppen fungerade ännu sämre än på Dotteviksrundan och för första gången (som jag borde ha tänkt för månader sen) tänkte jag att det måste vara något som är fel. Jag tror på nått sätt alltid att man är i dålig form när det inte funkar, men när man är långt ifrån sin nivå som jag varit senaste tiden så är det något annat än bara dålig form och det borde man givetvis förstått långt innan. (Detta var sånt som farsan kunde se när han var med mig på tävlingar. Svårare utan honom.)

Märkte att folk jag sprungit ifrån med minuter tidigare i år låg framför mig och efter 10 km fick jag dessutom sånt där håll som jag fått ngr ggr tidigare så därefter gick det inte att springa alls så jag fick smärtsamt jogga med mag och benkramp fram till 20 km där jag klev av. Sen tog jag kontakt med läkaren som hjälpte mig inför springskytte-SM. Det visade sig sedan att jag hade bla hade magnesiumbrist. Efter några dagars behandling så märkte jag att stelheten jag haft i benen sen månder tillbaka nästan var helt borta. Det sas dessutom att magnesiumbrist kunde ha ett samband med håll och det har jag känt av mera i höst än i våras. Magnesium är viktigt för bland annat våra muskler, nerver, cellerna, levern, benstommen, hormonsystemet, immunförsvaret och matsmältningen. Trötthet och spända och svaga muskler är vanliga symptom vilka jag märkte samtliga senaste 4 v. Trodde jag blivit gammal där ett tag men nu finns det hopp igen :-)..

Läkaren sa att min kropp inte alls verkar vara gjord för moderna kosthållning och att jag omsätter mkt mineraler i kroppen så det gäller att vara vaksam och även ta tillskott regelbundet och äta som en häst vilket jag också gör. Men i och med att jag tillslut upptäckte problemen så finns i alla fall hoppet kvar att jag kan göra ett hyfsat resultat på militära-VM i marathon som går den 12 oktober. Detta är det andra loppet som jag hoppas finna formen ordentligt på i höst. Springskytte-SM var det första. Jag har varit uttagen sedan länge till loppet, och meningen var att jag även skulle springa terräng-VM för militärer tidigare i höst, i Libanon, men det blev en del oroligheter och bombningar där nere som gjorde att det ställdes in för oss svenskar som var uttagna.

Ute i Dalenskogen..

Så nu får jag ladda mentalt för detta då möjligheterna till träning innan är dåliga då jag skall iväg på militärövning från och med imorgon.

  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post775