ADVENTURE

ADVENTURE

3:a på Lången 2014

OrienteringPosted by L-O Tue, November 18, 2014 15:53:15

Lången som är kraftprovet i Värmland när det gäller orientering arrangerades traditionsenligt som en säsongsavslutning på den Värmländska orienteringssäsongen under lördagen. Målsättningen var främst att ta det som ett bra träningspass men ändå försöka försvara min seger från 2013. Taktiken var att vara offensiv och ligga med i täten hela vägen och även hålla ögonen på Johan Wikström som hade hemmaplan och kände terrängen väl. Johan visade också ifjol att han var säker tills han tröttnade på de sista kilometerna.

Märkte efter ett tags löpning att de andra hade problem att följa när jag tryckte på där det var mer lättlöpt som på stig och grusväg. Kände stundtals att det var bra drag i benen på dessa sträckor men höll igen då man inte vill göra onödiga misstag. Vid kontroll 5 så splittrades fältet som då bestod av 5 man upp, då man tog olika vägval. Jag var först till 6:e kontrollen med två man närmast i rygg. VVOK-Andreas och Wikström tappade lite på sitt vägval och kom en bit efter. Vid långsträckan mot 7:an höll jag täten men drog inte max utan avvaktade lite för att vi skulle vara flera mot kontrollen för att undvika missar.

En bit efter kontroll 8:a kom Johan återigen upp längst bak i klungan som nu leddes av Södertälje-Nykvarn Ludvig. Kände efter ett tag att vi måste dra snett in mot 9:an och började snegla mot det hållet kontrollen borde vara, ett par hundra meter bort. Upptäckte då att Johan vikit av tidigare och jag förstod att han tagit kontrollen och fått en stor lucka. När vi kom in till kontrollen så kom samtidigt VVOK-Andreas som legat ca 1 minut efter i spåret. Då vi missade även på följande kontroller så avgjordes tävlingen här för Johan spikade allt och gjorde ett av sina bästa lopp någonsin. När vi inte tog in något på honom eftersom vi gjorde små missar här och var, plus en 4 minuters bom så var jag rätt uppgiven och brydde mig inte så mycket om placeringen utan lät Södertälje-killen dra ifrån utan kamp mot slutet. Det var nog så att det var första platsen som var intressant för en som vunnit tävlingen tidigare.

Var nöjd med träningspasset och glad för Johans skull då han verkligen var värd detta efter ett mycket bra lopp. Men tävlingsdjävulen sa att jag borde ha kört mer efter den taktik jag satte inför tävlingen så lite besviken var jag ändå. Kände mig mycket säkrare på orienteringen på förra årets Lången och hade då orienterat mer och även kört Langturn (som jag också vann då) i Norge vilket gav bra självförtroende i orienteringen. Om man ser till flera race denna säsong så har flytet för ännu bättre resultat saknas, så de var inte oväntat att jag skulle bli 3:a, igen. Det går inte att leva på gamla meriter mer än ett år i taget när det gäller orientering...

Resultat

Karta del 1

Karta del 2  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post779