ADVENTURE

ADVENTURE

Dagsform och liten summering av 2014

AnnatPosted by L-O Tue, February 10, 2015 14:36:13

Det gick över två månader innan jag kunde träna igen efter revbensbrottet. Nu känner jag inget vid löpning men vid skidåkning så känner jag lite smärta vid ren stakning. Blev en ofrivillig paus just när jag hade påbörjat en träningsperiod med mer träning som alltså gick omintet. Inte så mycket att göra åt nu mer än att man kan konstatera att jag tappat en del träning.

Har inte gjort någon ordentlig utvärdering av säsongen som gick och ska inte göra någon i detalj heller. Däremot kan jag se vad som gick bra och vad som gick mindre bra. Var på väg mot en bra säsong med bra resultat på tester innan säsongen drog igång. Kanske bättre än någonsin. När sen första tävlingen kördes så kände jag efter ett tag att det mer eller mindre tog slut på energin. Kroppen bara dog vid hög ansträngning. Sen hade jag egentligen mer eller mindre problem med detta hela säsongen.

Dock gjorde jag några bra insatser och trots att jag var tveksam till start (fick klartecken av läkare på morgonen) på SM i springskytte så kunde jag under den tiden loppet pågick prestera riktigt bra. Vann med 3 minuter när resultaten summerades och jag tog därmed mitt första individuella SM-guld efter att ha stått några kliv ner på pallen sedan tidigare. Hade länge jobbat för detta guld så det var nog belöningen som kom efter en lång och trogen tjänst. Kunde även samma dag ta hem ett guld i stafett där jag egentligen gjorde en medioker andrasträcka. Försvarade mitt DM-guld i halvmaraton fast jag sprang 5 minuter!? långsammer än året innan på samma bana.

Gjorde även några andra lopp som var godkända och på Häljebodaloppet var jag 1 sek från mitt eget banrekord från 2010. Sedningsloppet till Göteborgsvarvet här i Arvika vann jag med 4 min över bra löpare och tar vi med hur långsam banan var så var det ett bra lopp. Representerade även Sverige på VM i marathon för militärer i Holland. Tyvärr hade jag ingen lyckad dag men lärde mig en del på kuppen.

Med tanke på framförallt SM-gulden kan jag inte vara missnöjd med säsongen.

Summering:

Totalt antal tävlingar: Mindre än vanligt

Totalt antal segrar: Minst 6 (2013 17) (2012 ?) (2011 9) (2010 17)

Totalt antal andraplatser: Känns som det var en del 2:a, 3:e och 4:e platser i år.. (2011 8) (2010 12)

Totalt antal medaljer: 2 SM-guld, 1 SM-brons, 1 DM-guld, 2 DM-silver

Totalt antal felstämplat: Ingen (2013 0) (2012 0) (2011 2) (2010 2)

Totalt antal träningsdagar jag trivdes: Träningspassen med min turkamrat Nilsson är alltid lätta att genomföra. När jag och Frida har tränat tillsammans så är det alltid bra pass. Kul att vara bollplank för en sådan träningsvillig och ambitiös person..

Totalt antal whiskeyflaskor konsumerande: 0, som vanligt. Kanske får dra någon detta år som kommer ;-)

Totalt antal söndertrasade skor: Några stycken, finns många dåliga skor som inte håller i skogen..

Summa Nattjakta: 4:a på enda deltävlingen jag deltog där jag hade hög fart men gjorde för många missar..

Bästa årsbästa på halvmaran och milen i samma lopp: 33,20 på milen vid Karlstad halvmarathon men bara 1,15 imål. (2011 - 1.11 resp. 32.39)

Årsbästa 10 km landsväg: Inga millopp på lätt bana men min 34 tid på långsamma sedningsloppet var nog strax under 33 på en lätt mil. (2013 32.40 i ganska dålig form). (2011 32,39 första milen i en halvmara)

Årets roligaste tävling: Häljebodaloppet. Kände att kroppen fungerade bra för en gångs skull samt SM i springskytte där jag fick två SM-guld. Att vara med på militär-VM var en trevlig upplevelse.

Årets bästa form: Testlopp innan säsongen, behövde inte ta i men ändå gick det fort. Var nog rätt bra form efter sommaruppehållet också.

Årets sämsta form: Var nog många lopp det men mest pga låga järnvärden samt magnesiumbrist.

Årets roligaste träningspass: När en mård hoppade upp i ett träd precis framför mig.

Årets tråkigaste träningspass: Nått är det säkert..

Årets konstigaste i orienteringskogen: När Andreas Blomgren drog på för fullt åt fel håll på Hiernmannen i Norge.

Årets bästa träningspass: Ryggsäck i skogen är bra, håller långa turer med ryggsäck fortfarande högt på träningsrankingen.

Årets bästa tävlingar: SM springskytte. Otroligt fint arrangemang och bra resultat.

Årets tråkigaste tävlingar: Triathlon-stafetten i Arvika då det var fokus på annat än att idrott är på kul...

Årets brutalaste tävling: En marathon med håll i magen. Att jag överhuvudtaget kom imål är ett under.

Årets tuffaste tävlingsdag:. Samma som ovan.

Årets trevligaste segrar: SM-guld springskytte. Häljebodaloppet.

Årets bästa känsla i kroppen: Häljebodaloppet

Årets bästa insikt: Allt kan förändras på ett ögonblick..

Årets tråkigaste insikt: Ryssarna kommer starta mer än en konflikt i framtiden.

Årets mest spännande tävling: SM-springskytte

Årets bästa sko: Icebug fulldubbade orienteringssko är grym.

Årets sämsta sko: Många

Årets investering: Glock 22 kal .40

Årets lärdomar träningsmässigt: Skada dig inte i onödan och håll koll på mineralbalansen i kroppen.

Årets lärdomar livet: Såg döden i vitögat när jag flög 8 meter och bla knäckte revbenen. Säg till de du tycker om att du tycker om dem..

Så såg det enkelt ut 2014. Så får hoppas att man gör något resultat man är nöjd med 2015 och sen är det nog nedtrappning som gäller..

  • Comments(1)//blogg.l-ogaverth.com/#post783