ADVENTURE

ADVENTURE

Tävlingsdebut för året

TävlingPosted by L-O Fri, May 01, 2015 15:23:02

Blev oväntad tävlingsdebut på Finserudsmarsjen i Norge. En tävling som körts sedan 1981. Finns en motionsbana på 6 km och tävlingsklassen som löper 9 km. Hade tränat några dagar efter sjukdom och såg på nätet att det gick en tävling jag kört några ggr tidigare på andra sidan gränsen så jag stack dit. Mina förhoppningar om egen storform var låga då säsongen hittills blivit någon sorts mellansäsong (vilket den troligen kommer va detta år) men sälja mig dyrt skulle jag göra. I startrusningen så kom jag en bit efter då flera körde på hårt och framförallt vinnaren av årets Baksjölopp drog iväg hårt. Hade fullt upp med att inte släppa allt för mycket men var ett avstånd på 50 meter som jag omöjligen klarade att ta igen. När vi kom ner till banans lägsta punkt så sprang norrmannen lite fel så jag ropade på honom. Ville vara sportslig så jag stannade och gav honom exakt samma lucka som han hade haft innan. Banan är härifrån rätt tuff då det lutar emot i ca 2 km innan den sista kilometern är platt. Avståndet höll sig mellan oss tills det var ca 500 meter kvar av stigningen då jag kunde knapra in meter för meter. När uppförsbackarna var gjorda var jag uppe i rygg på norrmannen som ökade tempot. Härifrån blev det en kamp mellan oss och jag kände av tempot i benen. När det var 300 m kvar så höll jag nästan på att spy av ansträngning men då spydde norsken rätt ut istället så då var det bara att jogga in i mål som etta.

Kändes bra att vinna men jag kände att det inte fanns samma drag som det gjort när man varit i bästa slag vilket också tiden visade men det var väl ett tag sedan nu så det är bara att köra det man kan när man kan.

Resultat http://www.kondis.no/mange-loep-den-grenseloese-finsrudmarsjen.5749959.html  • Comments(1)//blogg.l-ogaverth.com/#post787