ADVENTURE

ADVENTURE

Vi kommer att ses igen min älskade vän!

AnnatPosted by L-O Fri, December 25, 2015 12:10:18

I söndags fick jag ett telefonsamtal som jag aldrig kommer att glömma. Hörde direkt att något mycket allvarligt hade hänt. Det värsta tänkbara var ett faktum, min älskade vän och tidigare arbetskamrat Mathias hade lämnat den här världen för nästa. Kändes som hjärtat gick i tusen bitar, jag blev alldeles kall och skakade i hela kroppen. Kunde inte tro att det var sant.

Åkte hem till hans hus tillsammans med Mathias sambo Helenas vän, och min tidigare klasskamrat, Veronica. När vi kom dit var det tomt men hundarna var hemma. Jag såg direkt på Mathias hund Tsappo, som jag haft med mig i skogen både med och utan Mathias många gånger att något var väldigt fel. Hela hunden hade ett kroppspråk som utstrålade saknad och sorg, och när jag satte mig hos honom så la han sina stora tassar på mina axlarna på ett sätt han aldrig gjort förut. Det var omöjligt att hålla tillbaka tårarna. Många fina minnen kom över mig och jag såg dem så klart fast det kändes som allt annat var en mardröm denna hemska dag.

Det var därefter inte lätt att möta Mathias familj men jag hoppas det betydde en del för dem att känna att stödet finns även utanför familjen. När sådana här saker sker så vet man inte alls hur man ska vara men det viktigaste är nog bara att finnas till. Och lyssna. Smärtan i hjärtat när hans mamma, som nyss förlorat sin enda son, säger till mig att jag har varit en så fin kompis till Mathias och att han pratade om mig ofta är obeskrivlig..

Mathias var mer än bara en vanlig vän. Han var någon som brydde sig om en av hela sitt hjärta. Hans värme gjorde också att han hjälpte många som inte hade det så lätt i livet men kanske glömde han bort sig själv. Mathias var så oerhört omtyckt av de som hade någon form av funktionshinder som han hade jobbat med. Han hade en naturlig fallenhet att jobba med människor så han var i detta jobb i en helt egen divison. Mathias hade en intelligens och förståelse som var unik på alla sätt. Att han skulle börja läsa juridik här i vår hade nog också att göra med att han ville hjälpa folk.

När min mamma dog 2005 så fanns han där, när pappa dog 2012 likaså, med värme, medkänsla och med hopp om framtiden. Kanske var det så, att just därför att han kunde känna in andras smärta, på riktigt, var en del i att han själv inte orkade längre. Det får vi aldrig veta. Mycket låg nog till grund för att han tog det beslut han gjorde, men han valde själv att gå den vägen, och då litar jag på att han gjorde det han trodde på och det respekterar jag. Den här världen blev i varje fall i detta ögonblick en mycket kallare plats att leva på men jag är säker på att Mathias kommer att vaka över oss som blev kvar...

Vi kommer att ses igen min älskade vän. Men inte än... Vila i frid!  • Comments(1)//blogg.l-ogaverth.com/#post796