ADVENTURE

ADVENTURE

3xSM-guld - helt sannslöst

TävlingPosted by L-O Fri, September 23, 2016 00:19:08

Stockholmspolisens Skytteförening arrangerade Springskytte-SM 2016 på Grimsta Skjutbana lördagen 17/9. Jag tävlar i springskytte för anrika skytteklubben Kungliga Värmlands regementes skytteförening (I2 skf). Hade på slutet tränat lite mera springskytte med klubbkamraterna inför SM och hade gjort några kanonresultat. Eftersom jag lyckades vinna kretsmästerskapet så visste jag att jag låg bra med för klubben håller såpass bra klass i springskytte där man bla är regerande mästare i stafett 5 ggr i en följd. Jag kom även till start som regerande svensk mästare i den individuella tävlingen i H 21, där jag har försvarat titeln en gång tidigare då jag första gången vann individuellt guld 2014.

På den individuella tävlingen så gick det sämre på skyttet för mig än på mycket länge, men såg att även andra missade. Var dock väldigt snabb på skyttestationerna, där var det blixtsnabbt agerande, finns många som står oerhört länge och siktar för varje skott och går in sista 50 meterna till skjutstationerna för att få ner pulsen för att skjuta bättre men det är sällan det lönar sig i H 21. Åtminstone har det inte gjort det hittills jag har varit med även om jag vann ett SM-guld 2014 med 3 minuters marginal tack vare ett bra skytte. I de äldre klasserna där man får använda stödhand, har kortare banor och där man springer långsammare så funkar nog detta bättre. Efter målgång så var det länge ovisst hur långt det skulle räcka men hade verkligen marginalerna på rätt sida och kunde för tredje gången i rad!!?? vinna SM-guldet, med 23 sekunders marginal. Gäller att ha rätt taktik vid rätt tillfälle och att marginalerna är med på rätt sida, då kvittar det om det är snyggt eller inte, det är ju ingen skönhetstävling precis. I ett SM är det resultatet som räknas och eftersom jag tagit guld tre år i rad verkar det som taktiken jag haft vid varje tillfälle har lönat sig.

Eftersom mina duktiga lagkamrater (3 i varje lag) som tränat springskytte bättre än någonsin gjorde otroligt bra prestationer så kom även lagguldet, SM-guld i lagtävlan med oss hem till Värmland. Riktigt kul för det var de andra verkligen värda!

Stafetten (3 sträckor) som går någon timme efter den individuella tävlingen blev även i år en tight uppgörelse där jag åren innan varit med i det vinnande laget tre år i rad. Stafetten är nog höjdpunkten för publik och tävlande där det premieras snabbt skytte och att ha is i magen vid man mot man dueller. Vi har haft flyt alla år jag varit med och ett år vann vi med endast 3 sekunder efter 3 sträckor och 6 skjutstationer. Det skulle även i år bli riktigt spännande. Jag sprang som ifjol andrasträckan och fick gå ut som fjärde man med en marginal på ca 20 sekunder upp till förstaplatsen efter att första sträckan var avgjord där Marcus gjorde en stabil insats. Första skjutstationen gick inte helt bra där jag var uppstressad och skakig så vi låg kvar på samma placering men sedan kunde jag springa ikapp några framförvarande lag och kom in till andra skjutningen som 2:a. Där gjorde jag en mycket snabb och säker skjutning vilket gjorde att jag kunde växla ut laget i ledningen med ca 18 sekunder och eftersom flera av de andra lagens skyttar blev stressade av detta och sköt bort sig samtidigt som vår siste man, säkre Lars Persson gjorde en klockren insats på skjutvallen så kunde stafettlaget ta hem sitt 4:e SM guld i rad, återigen före Stockholmspolisens lag 1.

Tre SM-guld trodde jag inte var möjligt. Helt otroligt bra, 3 SM-guld av 3 möjliga, alla i laget hade verkligen rätt flyt på rätt dag och vi har ett riktigt bra lag där lagledare Hans Törnevik som ordnar med träningar mm, år efter år, är oerhört betydelsefull. Och att avslutningsvis vinna Stafetten tillsammans med de andra känns verkligen otroligt bra. Bättre än detta resultat kan man ju aldrig få så det är lika bra att lämna in vapenlicenser och skrota alla löpskor man har och aldrig titta åt det igen. :-) Sen kanske man kommer igen så småningom i motionsklasserna i loppen. Går ju upp i H 40 nästa år.

Hälsenan och vaden är dock illa sargade nu men 3 SM-guldmedaljer dämpar ju smärtan en hel del...  • Comments(1)//blogg.l-ogaverth.com/#post810