ADVENTURE

ADVENTURE

Seger i Långa Terräng DM

TävlingPosted by L-O Tue, October 18, 2016 23:21:32

I lördags avgjordes årets långa terräng-dm på hemmaplan där KFUM Arvika Friidrott hade fixat banan i terrängen vid Viks elljusspår. Det var en tuff tvåkilometersbana som seniorklassen skulle avverka 6 gånger, alltså 12 km. Hade förhoppningar om att göra ett bra lopp, då det är hemmaplan, trots att man inte kan förvänta sig att springa så fort som man har gjort då kapaciteten är klart sämre numera. Rent mentalt tror man ändå fortfarande att formen är superbra bara man sätter på sig en nummerlapp och det kändes också rätt bra på uppvärmningen, vilket gav förhoppningarna en extra boost. Hade tagit ett beslut långt innan tävlingen att detta skulle vara mitt sista DM som jag springer seniorklassen. Ett fint avslut på hemmaplan vore kul att få till tänkte jag redan när jag först gången i våras såg att långa DM skulle gå i Arvika.

Hälseneskadan kändes också mindre under uppvärmningen och det brukar vara lovande för löpsteget. Detta innebar också att jag kunde köra i riktiga tävlingsskor vilket jag inte gjort på ett tag då det smärtat för mycket i hälsenan och fått haft lätta träningsskor istället.

Planen innan start var att öppna kontrollerat och hålla farten och eventuellt öka mot slutet. Tyvärr var det inget stort startfält i någon av klasserna men det var inget jag kunde göra något åt utan jag bestämde mig innan att försöka göra det så bra som möjligt utifrån förutsättningarna. Starten gick och nån junior ville såklart köra fort första biten, som vanligt. När vi gick in i första riktigt långa stigningen som höll i sig omkring 300 meter så blev jag dock ganska snart ensam. Var rätt förvånad. Kände i backen att denna backen är rejält lång och krävande, och 6 ggr här var inte att leka med förstod jag men det kändes ändå förvånansvärt bra och kontrollerat.

Efter 2 varv var jag förvånad att det flöt på såpass bra och jag kunde konstatera att dagsformen var riktigt bra utifrån nuvarande status. Go känsla att känna detta på en hemmatävling. Träningskamrat Nilsson langade lite sportdryck åt mig och jag kunde växla några ord med honom ut på tredje varvet. Kul att han var där mitt sista lopp som H 21:a. Det var nu en rejäl lucka bakåt men jag försökte hålla upp farten ändå. Sprang fortsatt avslappnat och snart så var jag ute på sista varvet och kunde gå i mål med en klar seger i H 21 till Set Sail IF med en tid på 41,?? minuter. Var ett riktigt bra lopp på denna tuffa bana utifrån förutsättningarna tycker jag. De vann ju faktiskt DM för ngr år sen på 44 min på en enklare och snabbare bana. En fin avslutning på min H 21 sejour innan jag tar klivet upp till H 40 och riktig gubbmotionär nästa år. Då får man springa 8 km om man ska vara med på långa DM. Blir lagomt. Kul att Mona Hallberg i vårt team FORIMP och tävlandes för Set Sail IF hade så fin fart på benen lagom till hösten och gjorde ett mycket bra lopp i damseniorklassen.

Sammantaget en mkt bra bana och arrangemang, synd bara att det var så få deltagare med i loppet och +Wattcupen...

  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post811