ADVENTURE

ADVENTURE

Seger i Kilterrängen 2016

TävlingPosted by L-O Fri, November 04, 2016 15:59:32

Blev en dubbelseger i Kilterrängen till TEAM FORIMP och Set Sail IF då jag och Mona Hallberg från Teamet tog hem segrarna i herr och damklassen. Banan i Kil är tuff och går längst med knixiga stigar och avslutas med en rejäl klättring x 2 i slalombacken vid Fryksta. Tänkte innan start att jag kör det som jag kan, och kan krävas för dagen, då jag vet att utifrån den träning jag gjort så är jag pigg i kroppen. Även om jag såklart är en bit ifrån min bästa kapacitet, men formen har varit rätt så stabil på slutet och jag är inte nerkörd vilket jag var sist jag deltog i detta lopp. Så klart snabbare än så räknade jag med iaf. Hälsenan lovade också gott på uppvärmningen och det brukar vara ett bra tecken för löpsteget.

Vi var flera orienterare i täten från start som drog upp tempot. Mycket duktiga och hårdsatsande juniorlandslagsmannen i orientering, Andreas Uller som är riktigt vass i skogen nu körde på i början. Han aviserade dock att han inte skulle köra stenhårt runt hela vägen runt banan då han nyss börjat grundträna igen för nästa års orienteringssäsong och inte ville riskera någonting så han klev åt sidan efter ngr kilometer. Så därifrån blev jag ensam i skogen. Höll uppe farten ett tag till men såg att det hade skapats en rejäl lucka bakåt så då tog jag det lite lugnare i skogen men försökte att flyta på i god fart. Tänkte jag kunde öka lite på slutet där banan ändrar karaktär.

I slalombacken så sprang jag upp på fel sida skidliften så jag fick vända tillbaka ner och fick börja om klättringen uppåt. Detta kändes mindre bra och när jag såg att jag inte var jagad så började jag gå i backen. Tappade farten därifrån och in då jag hade ett betryggande avstånd bakom och motivationen att pressa sista biten försvann med felspringningen men fram dit var det ett bra lopp och det hade faktiskt varit intressant vad sluttiden hade blivit om man gått 100 % hela vägen. Räcker att veta att den blivit bra och ett bra genomförande var det av båda teammedlemmarna.

Duktiga USM-vinnaren på Långdistansorientering Lukas Olm Kils OK blev tvåa och klubbkamraten, starke Viktor Kolberg som gjorde ett mycket bra lopp blev trea. Team Forimps Mona Hallberg vann damklassen med 10 minuter!!? och blev 6:a i herrklassen. Starkt!

Resultat Kilterrängen  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post812