ADVENTURE

ADVENTURE

2:a i Connys Sydvästrace.

TävlingPosted by L-O Tue, January 03, 2017 16:34:21

För 25:e året i ordningen avgjordes Connys sydvästrace i Grums på nyårsafton. Jubileet innebar också deltagarrekord med över 80 anmälda.

Tyckte formen kändes stabil men var nog inte riktigt lika pigg som på Kilterrängen och Terräng-DM tidigare i höst men jag hängde i bra. Det räckte dock till en andraplats, 20 sekunder bakom IF Götas landslagsman Andre Rangelind som är en mycket duktig löpare med bla ett Nordiskt rekord på 6h löpning 2016.

Banan som mäter 8,2 km är ganska tuff mot slutet och där vågade jag inte gå med riktigt utan vek ner mig lite. Var dock återhämtad efter backarna och kunde hålla samma avstånd hela vägen in. Min tid är den tredje snabbaste någonsin sedan 1992, enbart nämnde André Rangelind har sprungit fortare. Jag vet att jag tyckte för en antal år sen att det var mkt duktiga killar som sprungit fort här på 90 och 2000-talet och jag trodde aldrig då att jag som 40 åring skulle springa fortare än dessa...

Enda jag i efterhand kan komma på jag kunde ha gjort bättre var att ligga på mer på platten och utför där jag kände att det fanns lite till men ville gärna ha kraft kvar i backarna mot slutet.

En fin avslutning på säsongen alldeles timmarna innan riktiga inträdet i H 40 klassen...

Resultat här:

http://www.okalgen.se/results.asp?Type=Lopp&id=42

Top 25 bästa resultaten sen 1992

http://www.okalgen.se/results.asp?Type=LoppTop&Klass=2

  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post814