ADVENTURE

ADVENTURE

Halt men kom runt Sotarblixt som 6:a

TävlingPosted by L-O Mon, May 08, 2017 00:58:13

Körde igår Set Sail Trailrunning på Sotarblixt, ett lopp jag var med att dra igång efter många pass på leden förr i tiden.

Egentligen så kunde jag inte vara med då skadan jag drog på mig i Karlstad inte var tillräckligt bra för att springa tävling med men hade beslutat mig för att jag tar det definitiva beslutet under värmningen på leden. Kände att backarna blir de största problemen och då mest utför, men även uppför då jag inte kunde trycka ifrån alls med höger fot. För mig som typisk framfotslöpare så påverkar detta steget mycket och det går liksom inte att ta sig fram alls på samma sätt. Framförallt inte då leden är ganska krävande på sina ställen. Bestämde mig för att starta och ha inställningen att inte riskera något utan ta det lugnt med benet och i nödfall gå tillbaka.

Starten gick och kände på det lite, såg till att landa på bakfoten – precis tvärtemot min normala löpstil så det funkade sådär. Ingen spänst i steget att tala om men det gick att ta sig fram. Hade lite problem nedför Göpommen och runt Agvattnet men sen gick det lite bättre fram mot Gallberget. Därifrån då nedförslöpningen är viktig så var det som att springa med håll som jag tyvärr gjort utför backarna på slutet i detta lopp några ggr. Det gick inte så fort alltså. Men jag kom i mål på en 6:e plats och det måste ändå vara godkänt med tanke på omständigheterna. Men jag kan erkänna att det var egentligen idiotiskt att starta i detta skick men kunde inte låta bli.

Har prenumererat på pallplatser här tidigare och folk undrade om jag hade vunnit om jag varit skadefri och gjort ett bra lopp och, nej det hade jag inte, numera tar banan ut sin rätt både träningsmässigt och åldersmässigt, men tvåa som ifjol det hade jag troligen kunnat varit. Jimmy som vann, trea ifjol, är nog den som satsar hårdast på detta av de som var med så det var väldigt rättvist och han är ung och stark. Men kul att det finns de som fortfarande tror på en fast det börjar bli ett antal år sen man elittränade nu. Finns tom en del som tror att man ska hamna på pallen med kryckor också, men det såg vi ju att det går inte riktigt :-)

Blev lite prat om banrekord efteråt men på en sådan bana vet en rutinerad löpare att det knappt går att jämföra tider från år till år, det är i stort sett omöjligt då yttre förutsättningar och underlaget varierar kraftigt och förr var det inte ens spångat över stora delar av myrpassager mm. Kan väl säga att banrekordhållaren har inte varit topp 5 av de starkaste eller bästa löparna som varit där och sprungit men likväl har han snabbaste tiden.

En kul tävling är det och kan inte ens denna skada stoppa mig från deltagande så kan nog inget...

Kommer göra en magnetröntgen av högerbenet ganska snart för att få reda på med säkerhet vad som behöver göras då det stör vardagslivet att halta omkring så också..

  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post817