ADVENTURE

ADVENTURE

Seger med FORIMP AB på Karlstad maratonstafett

TävlingPosted by L-O Sat, May 13, 2017 23:54:37

I onsdags så avgjordes Karlstad maratonstafett. En stafett med 18 sträckor på en ganska kuperad terrängbana. Vi hade från Forimp AB ett starkt lag och vann hela tävlingen med nytt banrekord! Vi vann företagsklassen med 17 minuter före Valmet AB. I tävlingsklassen var IF Göta med Team Forimps André Rangelind i spetsen de som var närmast oss, ca 4 minuter bakom. Alla gjorde ett stabilt jobb och skötte detta kanonbra.

För egen del fick jag ta det försiktigt med min vadskada och kunde inte gå på max såklart, även om det kändes klart bättre än på Sotarblixtledens trailrunning. Jag visste att nu blir det totalvila tills det blir bättre och inga tävlingar efter detta innan det är helt bra så jag vågade ändå stå på. Försökte framförallt ligga på lite där banan var platt. Uppför och nedför är klart värst med skadan. Kunde denna gång inte köra många sträckor, pga skadan men de andra gjorde stabila insatser så det räckte till en fin seger.

Riktigt roligt och jag har alltid gillat stafett-tävlingar, det kommer nog från orienteringen där det är mer vanligt med stafetter i olika slag. Där har man kört stafett sen man var 10-12 år. Lite skillnad är det numera då jag förr alltid var en av de vassaste som oftast fick ta någon av de längsta och tyngsta sträckorna. Nyckelsträckorna. Då kunde man hänga med landslagsorienterare i skogen, och någon gång har jag upplevt att ingen kunde springa ifrån mig den dagen, att man varit starkast i klungorna på långa natten exempelvis, nu skulle jag inte hänga med de riktigt vassa till första kontrollen och man är därför en utfyllnadslöpare i stafett-tävlingar. Men även en sådan är viktig för annars hade man inget lag. Och roligt som tusan är det.

Artikel AN/Nwt

Artikel VF

  • Comments(1)//blogg.l-ogaverth.com/#post818