ADVENTURE

ADVENTURE

SM-guld x 3 i springskytte!!!

TävlingPosted by L-O Tue, August 29, 2017 23:35:36

SM i springskytte arrangerades i år av Uppsala läns pistolskyttekrets. Tävlingsplatsen var Ekebyboda Skyttecentrum som låg c:a 10km norr om Uppsala. Vi var tre från i I2 skf som åkte dit tillsammans från Karlstad på tävlingsdagens morgon. Vi tre var också de samma som deltog i stafettlaget från de tidigare åren där vi hade ett guld att försvara. Lagledare och tävlande Hans mötte upp på plats. Jag hade i bagaget tre år!!?? i rad vunnit i H21 och jag visste att i år kommer det bli mycket svårt att försvara titeln. Ju fler ggr det går bra, desto närmare ett nederlag kommer man rent statistiskt och så är det. Dessutom så hade jag med mig en säsong där egentligen ingenting fungerat då jag varit skadad i stort sett hela säsongen förutom tidigt i våras.

Men jag visste att på ett SM brukar jag kunna höja mig lite extra rent fysiskt då man tänder till i skallen och får lite extra krafter. Så har det alltid varit och så blev det även i år. Hälsenan som varit mkt illa däran hela säsongen visste jag skulle göra ont, framförallt på tävling nr 2 för dagen, stafetten. En sista gång denna säsongen får jag ta en rejäl smärta och hoppas det håller ihop.

Vi gick tillsammans runt banan och konstaterade att det var lite otydligt å några ställen som vi korrigerade med arrangörerna. De var nya på att arrangera SM i springskytte så det var några grejer som inte fungerade riktigt (bland annat resultatservicen) som det brukar på SM men banan var trevlig.'

Visste inte förrän på prisutdelningen hur det hade gått då jag fick lite problem med skyttet på framförallt sista skjutningen utan stödhand. Men jag var åtminstone snabb i genomförandet hela vägen. Fler hade dock problem i H21 klassen och värsta konkurrenterna sköt bort sig ur leken på de sista stationerna så det blev otroligt nog ännu ett guld till samlingen. Med bra resultat från de övriga i laget blev det dessutom lagguld.

Nu var det dags för det mest prestigefyllda – SM-stafetten som avgörs i ett grymt tempo med snabbt skytte. Vi var titelförsvarare för 6:e gången då vi haft bra flyt flera tillfällen och gått segrande ur duellen med framförallt Stockholmspolisens skytteförening som varit tvåa efter oss dessa gånger. Marcus startade för oss men sköt sämre än han brukar så vi låg en bit bakom. När jag tog över så hade vi en bra bit upp. Jag gjorde en av mina sämre stafettsträckor men lyckades ändå få upp laget till medaljplats, främst tack vare att de andra lagen framför sköt bort sig ännu mer. Till ledande stockholmspolisens 1:a lag som gjort två av sina bästa stafettsträckor som jag har sett var försprånget ointagligt. Dessutom hade de sin bästa och löpstarkaste skytt på sistasträckan. Det såg ut som det hela var helt klart och efter första skjutningen på första sträckan där deras kille sätter allt så var det solklart. Men kom ihåg att en tävling är ALDRIG avgjord förrän man korsar mållinjen och detta vet jag vis av många års erfarenheter. Jag var nöjd med medaljplats och att stockholmspolisens lag äntligen efter 6 års kamp få ta oss var de verkligen värda, detta efter en mkt bra stafett samtidigt som jag och Marcus inte når upp till våran normala nivå. Så det kändes rättvist.

På sista skjutstationen händer dock det osannolika att deras kille får vapenfel på sin pistol och får inte iväg skotten. Tiden går och går och när han börjar skjuta kommer våran Lars Persson in till skjutningen. Lars satsar vilt och skjuter mycket mycket fort men får en straffrunda. Det får också stockholmspolisens kille som får nervdaller och eftersom Lars är först in i straffrundan kan vi återigen vinna, för 6:e året i rad. Helt osannolikt och på ett osannolikt sätt, nästan så man kan bli religös och tro på högre makter efter detta.

Så jag summerar alltså ett SM- med TRE SM-guldmedaljer, återigen. Helt sanslöst! Jag som trappat ner för länge sen. Nästa år går SM på hemmaplan i Karlstad och hoppas jag är hel i hälsenan då för det blir mkt roligt med detta. Ska träna en hel del skytte nästa säsong har jag tänkt mig.
  • Comments(0)//blogg.l-ogaverth.com/#post821