ADVENTURE

ADVENTURE

Skyrunning in Norway

ÄventyrPosted by L-O Sat, July 30, 2011 11:07:24

Känns som sista tre veckorna har varit en enda lång sammanhängande resa då jag endast har varit hemma och packat om väskan. Jobbat dygnet runt här sista tiden och det har inte blivit många träningspass men de få pass jag fått har varit fina. Bland annat blev det ett pass Skyrunnning ovan molnen i Sogn og Fjordane fylke i Norge. Riktigt häftigt då jag sprang upp genom molntäcket till att stå i stort sett ovanpå det med tåspetsarna på kanten av ett 400 meter lodrätt stup. Befann mig i området kring Jostedalsbreen, som är fastlandseuropas största glaciär och är en platåglaciär som sträcker sig från 300 till 2 000 m ö h. Glaciären har 28 namngivna armar och omges av ett karaktäristiskt landskap format av glaciären. Dagen efter vi varit på Breheimscentret och sett mer om glaciären och dess historia brann detta center knasigt nog ner till grunden.

Tyvärr överskuggades det oerhört vackra i Norge denna gång av de hemska händelserna som inträffade då en galen man gick bärsärk i någon form av fanatisk egenpåhittad tankevärld och dödade över 70 personer i noggrant planerade attentat. Var man än befann sig i Norge så kom man inte undan dessa hemska nyheter. Människan är vår planets verkliga odjur. Galningen levde helt i en annan värld och gav sig på sina ”egna”. Att det fullständigt slagit slint i galningen visar sig i hans yrande om att han var en tempelriddare, men dessa vann väl knappast sitt rykte genom att hugga ned 16 åriga obeväpnade flickor?!!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Julle Mon, August 01, 2011 00:08:15

Fin löptur! Sånt kan man leva på länge... Människan är den mest komplexa varelsen på jorden helt omöjlig att förstå sig på!

Posted by Martin Sat, July 30, 2011 14:02:12

tur att inte de va lasse som va med får då hade du garanterat åkt utför stupet på slutet;)