ADVENTURE

ADVENTURE

Igång med träning..

AnnatPosted by L-O Tue, May 13, 2014 13:10:26

Är nu aktiv med lite träning igen. Segt att komma igång men det är väl bara att "sticka ut näsan" som en stor idrottare sa en gång. Körde faktiskt ett litet "test" här i helgen då Gillebergaruset arrangerades. Den mycket duktiga skidåkaren och löparen Marcus Ruus (landslagsskidåkare, nu i team 2015) arrangerade tävlingen som ett projektarbete och han hade dragit upp en tuff tvåvarvsbana som var riktigt tunglöpt med start och mål på skidstadion i Gilleberga. Kändes att man inte är van fart ännu och tyckte att jag blev lite "för" trött i uppförsbackarna men det var en bra genomkörare.

Resultat här

Tycker annars att det går rätt segt just nu. Energin finns inte riktigt där men hoppas det ska bli bättre snart. Får ge mig ut i skogen på långtur med ryggsäck snart, det brukar pigga upp.

Såg att vissa tidningar hade en stor och "skrämmande" nyhet där en björnhona med 3 ungar hade attackerat en 80-åring och slagit till honom så han fick nån rispa över öronen. Björnhonan reagerade som man kan förvänta sig och försvarade sina ungar. Om björnhonan verkligen hade velat hade hon dödat mannen hur lätt som helst, det skall man ha klart för sig. Polisen tog sedan beslutet att avliva honan och ungarna för hon ansågs farlig. För mig personligen så anser jag aldrig ett djur som handlar enligt dess instinkter för speciellt farligt. Det är helt enligt naturens regler. Ovanligt att björnar gör sådana attacker. Vanligare är att älgkor med kalvar anfaller människor för att försvara sina kalvar. När jag var liten så blev jag jagad av en älgko några ggr och när de kommer med öronen bakåt och raggen rest så gör man bäst i att springa undan.

Sen kanske man inte ska jaga en älg med snöskoter. Som de gör här. Känns tryggt att de åker runt med pistol och provocerar man fram en attack så får man stå för konsekvenserna och då känns det jävligt fegt att dra fram ett skjutvapen. Typiskt USA, skjut först, fråga sen. Gå in på ett snabbköp och köp dig en pistol i kaliber .40 liksom. Detta är väl mer skrämmande än alla vilddjur tillsammans...  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.