ADVENTURE

ADVENTURE

Krystallmarschen samt träningstävlingar..

TräningPosted by L-O Sun, May 25, 2014 22:27:13

Ställde igår upp i anrika terrängtävlingen Krystallmarschen i Magnor. Hade på förhand bestämt mig för att ta detta race som ett hårt träningspass och hoppades att kroppen ville detsamma. Tycker formen varit lite fram och tillbaka ett tag sista veckorna men känner att jag är lite på gång igen. Sedan tidigare hade jag två inteckningar i ett vandringspris på tävlingen och det hade även norske Hallvard Nilsen så om någon av oss skulle komma först i mål så skulle vandringspriset "ryka". Hallvard var mycket laddad och jag förstod ganska snart att det kommer stå mellan oss i slutändan. Körde på hårt men kontrollerat efter ca 4 km. Tyckte det kändes som att Hallvard fick jobba lite för att hänga med i skogen där det var stig men följde lättare där det var finare underlag. Hade inte släppt upp formen och kände mig lite stel i steget där det var lättare löpning men det gick ändå helt ok. Hade en tanke på att köra ännu lite hårdare men la aldrig in sista extraväxeln då det kändes som jag var lite ovan högt tempo samt inte hade rätta viljan att pressa det sista. Däremot så gjorde Hallvard just det när det var 1 km kvar. Han tog en chansning, ökade tempot och jag vågade inte eller hade inte rätta viljan att gå med i tempoökningen så han kunde hålla undan mot mål men var rätt stum så med några hundra meter till så hade jag nog varit ikapp. Var trots tappet på slutet riktigt nöjd med andraplatsen och känslan. Är helt säker på att Hallvard verkligen ville ta detta mer än mig så det var ett helt rättvist resultat.

Resultat här

Artikel Glomdalen

Har även kört två st "träningstävlingar" sista tiden. Den ena var Edaklassikerns, klassikermarschen. En mer motionsbetonat arrangemang men inbjudan kom genom en orienterare så det var bara att köra. För upplysnings skull så var själva banan allt annat än motionsbetonad då den gick på kyrkleden mellan Skillingmark och Valfjället som är upp och ner hela tiden samtidigt som den är mycket teknisk. Klippor, sten, myrar och annat som hindrar rätt bra. Jag trivdes och försökte springa "lagom" hårt så det skulle bli ett bra träningspass. Tyckte att det svarade ganska bra i kroppen ändå fast jag jobbat natten innan.

Resultat här

Sen har jag också kört en träningstävling i springskytte där jag till att börja med träffade okej både i frihand och med stödhand - 4,5,4,4 men sen stukade jag till foten samt fick ett fel på magasinet så jag fick strula i en minut med detta. Därefter sköt jag bara en 1:a och en 2:a så resultatet föll betydligt men var ändå först i träningstävlingen då fler mästerskyttar sköt lika illa. Inte mkt marginaler i pistolskytte, minsta fel och man är utanför. Eftersom banan vi körde gick på gamla SM-banor så var tiden ändå konkurrenskraftig och det hade räckt till en andra plats i H 21 om man jämför från tidigare SM. Ingen hade tydligen sprungit fortare på banorna någonsin. Det var väl ok då jag både strula med magasinet samt inte gick på för fullt spjäll. Tyvärr blev foten lite tilltygad men hoppas få ordning på denna innan Trailloppet i Arvika.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.