ADVENTURE

ADVENTURE

Ormhöjden

NaturPosted by L-O Fri, March 20, 2015 15:48:39

Blev en fin tur till bla Ormhöjden med Nilsson där vi i strålande solsken gled runt på skaren i några timmar. Vi klättrade upp från Stormyren till högsta punkten på Ormhöjden där vi hittade ett lämpligt rastställe som var skyddat mot vind. Där byggde vi en stenbädd och tände en brasa och lagade oss mat. Därefter la vi oss och slumrade medans solen värmde. Det blev ganska varmt så det var inga problem att ligga i bara t-shirt. Detta är ett område som blir extra vilt vintertid. Här finns björn, lo och varg. Här är det riktiga björnmarker men björnen sov nog fortfarande tungt så vi kanske skidade över hans ide utan att märka det (som man gjort nån gång tidigare). För några år sedan så tog en björn en kalv för en bonde i sluttningen ner mot Lekvattnet, när han sedan kom tillbaka efter några dagar gav honom bonden honom en smäll med studsaren så han slocknade på platsen. En björn drog också iväg med slaktrester vid slaktboden en bit bort och fångades på bild. 4 vargar sprang förbi några hundra meter från ett läger jag och Nilsson hade för nån vinter sedan så det är både ett vilt och vackert naturområde detta.

Har också kört säsongens första intervallpass. Kändes väl lite ringrostigt men det gick tillräckligt fort, och träningsvärken efteråt var rätt rejäl. Hoppas att kunna träna på lite bättre framöver nu, utan skador och sjukdom. Kört första passet på karta också då det blev den trevliga Högerudsterrängen som skall användas under 2 etapper på o-ringen 2017 som blev invigd.

Räknar inte med att göra några stordåd resultatmässigt under våren med tanke på sjukdommar och skador men i slutet på vårsäsongen kanske det kommer att lossna. Det är i alla fall vad jag tror själv när det gäller årets säsong.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bojen! Sun, April 12, 2015 19:54:19

O-ringen 2017 det blir folkfest det! Undrar om det kommer att finnas en klass för mig? + 88 kg utan minisker i knäa!

Posted by Bojen! Sun, April 12, 2015 19:53:57

O-ringen 2017 det blir folkfest det! Undrar om det kommer att finnas en klass för mig? + 88 kg utan minisker i knäa!

Posted by Bojen! Sun, April 12, 2015 19:53:39

O-ringen 2017 det blir folkfest det! Undrar om det kommer att finnas en klass för mig? + 88 kg utan minisker i knäa!

Posted by Centennial Wed, March 25, 2015 00:41:38

Detta behövde du!