ADVENTURE

ADVENTURE

Missarnas kväll på Nattjaktafinal i Magnor

OrienteringPosted by L-O Fri, November 13, 2015 23:06:14

Sen jag skrev sist har jag hunnit med ett par nattorienteringar, någon fin friluftstur och lite annat. Ok Jösse arrangerade en deltävling i nattjakta vid Sjöhaget där man sprang på en nyritad Ingestrandskarta. Var med i täten i början men upptäckte att jag kom till min 4:e kontroll innan 3:an då det även var gafflat tvärtemot på den gafflingen. Blev lite konfunderad när de andra stämplade där så då fick jag köra på för att snabbt ta min 3:a och tillbaka till 4:an. Höll upp rätt bra fart där så kom ikapp de andra innan nästa kontroll. På sista kontrollerna körde jag på och fick på så sätt några minuters marginal ner till de andra. Resultat Nattjakta Sjöhaget Herrar

Finalen i Nattjakta gick i Magnor. Det är 5 deltävlingar innan finalen som avgörs i jaktstart och jag hade bara varit med i två deltävlingar men eftersom jag hade tagit full poäng på båda så gick jag ut som trea i jaktstarten, 2,5 minuter efter. Började med att orientera säkert och kontrollerat. Missade 4:an lite men eftersom jag var koncentrerad så kunde jag snabbt korrigera. Vid kontroll 5 så körde jag på ordentligt mot 6:an på ett "runtomvägval". Kom redan där ikapp de som startat framför, de hade inte missat något men jag hade gjort bra mycket bättre vägval och sprang snabbare. Sen blev det parodiorientering på oss alla med massor av misstag eftersom jag valde att springa med de andra. Jag blev ofokuserad resten av banan och då går det inte att springa natt-ol. I efterhand så är det lätt att säga att jag skulle fortsatt i samma tempo, med samma fokus som jag hade innan jag kommit ikapp. Resultatet blev istället att jag snuvades på totalsegern på sista kontrollen då jag var slarvig. Men med den orienteringen som blev efter kontroll 6 så var väl ingen av oss i täten värda att vinna för det var riktigt dåligt. Kan dock skratta gott åt det efteråt..

Karta Nattjakta final Magnor

När det gäller nattorientering hittade jag förövrigt det här på bloggen . Det var ett tag sen och där skrev jag bla om dåvarande landslagsmannen Jonas Leandersson som var en sekund före mig i resultatlistan som ett framtidsnamn, och jag hade ganska rätt där. Efter bland annat två EM och två VM-guld så är det ju ganska rätt att han är nominerad till årets svenska manliga idrottare på idrottsgalan i år...  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.