ADVENTURE

ADVENTURE

Succé för TEAM FORIMP i Borejoggen..

TävlingPosted by L-O Thu, June 29, 2017 13:56:13

Borejoggen blev stor succé för TEAM FORIMP. Både Frida och André kunde vinna samt att vi hade Mona, som bara dagar innan kört bra på tempo-sm i cykel på tredjeplatsen. Mycket starkt. Att Frida som nyligen vunnit SM-guld skulle gå bra var det ingen tvekan om och när hon släppte loss sina krafter från kyrkan och in till mål var det bara de allra främsta herrlöparna i startfältet som löpte snabbare. Att André skulle var den mest värdiga vinnaren var det ingen tvekan om då han har varit med i toppstriden i nästan alla år han deltagit (11 år). Så det var grymt kul att han äntligen fick vinna, i sin hemkommun. Det är faktiskt roligare som teamledare att se andra lyckas, efter så många års gediget arbete, än att själv prestera bra. Tycker det är fantastiskt roligt att se Teamet nu och dessa duktiga idrottare som gör fantastiska resultat gång på gång.

Nuförtiden när man inte satsar själv så spelar det mindre roll hur resultatet blir men man vill ändå känna att kroppen funkar. Då är man nöjd och det kan jag väl säga att det gjorde det inte riktigt i Borejoggen. För jag var faktiskt med även om jag var långt ner i resultatlistan. Det viktigaste var dock att vaden inte skulle bli sämre då jag ännu känner av den lite ännu men under själva loppet gick det ganska bra.

I början på racet kändes det ganska lätt och jag märkte att syreupptaget var helt ok än då jag tog in på många i första långa backen. När jag kom upp och det började gå utför märkte jag dock att jag var chanslös mot de flesta runt mig, och det är ju för att man inte kört några intervallpass eller race på länge. Kunde inte löpa ut utför på något sätt som man gjorde förr och där man förr om åren vilade kände jag att jäklar vad det tar på benen i medluten. Efter ca 5km fick jag dessutom känning av håll plus att benen var slut så det blev en rejäl plåga in i mål men vaden höll och jag fick en genomkörare som jag vet höjer min form rätt rejält.

Därför såg jag fram emot Arvika stadslopp som jag tog Borejoggen som en genomkörare till. Tyvärr blir det tråkigt nog ingen start där då jag fått feber, som legat på 40 grader. Jäkligt synd för det hade varit kul att se om det gav såna resultat med ett race för benen som jag tror det skulle göra nu med tanke på enbart jogg som träning samt åldern. Ifjol gick det riktigt bra på Arvika stadslopp utefter förutsättningarna och kunde löpa på bra hela vägen utan att förta mig. Vann med ca 30 sek har jag för mig. Ca 19,30 hade jag tror jag. Men det var stor skillnad mot 2013 då jag körde i halvmaratonfart hela loppet och joggade sista biten då jag ledde med över en minut och sprang på 18,57. Hade jag löpt max den gången hade jag sprungit riktigt fort. Ändå ska man veta att jag var bättre tränad året innan, 2012 men hade fått järnbrist en tid innan loppet och var helt slut efter bara 2 km. Hade väl 20,18 det året och de vann på 19,58. Så resultaten har varit varierande från min sida och det har oftast inte berott på hur bra tränad man varit utan andra tillfälligheter. Nu är man dock dåligt tränad men skulle förmodligen fortfarande en bra dag kunna utmana de flesta från Värmland då man lyfter sig lite extra på hemmaplan.

Men det får bli ett annat år!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.